Kick off, de eerste stap is gedaan!
 

Donderdag 17 maart 2022 sprak werkgroep MOVE IT(s) met politici, ambtenaren, PBT-consult en architecten over de zin of onzin van het in de wet verankeren van de Integrale Toegankelijkheid Standaard (ITs). Funda Müjde was moderator.
Klik hier voor ons verslag

2022-04-06 (16).png

ITs

De Integrale Toegankelijkheid standaard (ITstandaard) is de (internationaal) erkende standaard voor toegankelijk bouwen in Nederland. In deze standaard zijn de algemene toegankelijkheidsrichtlijnen en -normen omgewerkt naar bouwtechnische eisen, die worden toegepast bij het ontwerpen en realiseren van toegankelijke projecten.

Lees hier de criteria Integrale Toegankelijkheid standaard ITs

 
folder foto_edited.jpg

 

Nu de tweede stap

ITs als norm bij gebouwen en buitenruimte, dat zou een grote stap voorwaarts zijn qua (fysieke) toegankelijkheid. Hoezo? Nou dat maken we inzichtelijk met een boekje vol foto's en ervaringsverhalen. Help je mee? Vertel ons jouw verhaal! Het boekje bieden we in de Week van Toegankelijkheid aan in de Tweede Kamer. 

 

Vertel ons waar je tegenaan bent gelopen of gerold in een ontoegankelijk gebouw, winkel of ergens buiten. Om welke locatie gaat het? Wat gebeurde er? Wanneer? We zoeken verhalen van situaties die nog niet verbeterd zijn. Het is fijn dat er hier en daar gebouwen toegankelijk worden gemaakt, maar dat gebeurt nog veel te weinig en dat moet veranderen. 

Schrijf jouw verhaal (ongeveer 100 woorden) en mail het naar carryonthemove@gmail.com. Doe er een foto van jezelf bij, of van de situatie.

Lukt het niet of heb je hulp nodig? Pia wil je wel interviewen, dan schrijft zij jouw ervaring op. Laat het weten via carryonthemove@gmail.com.

We willen een diversiteit aan ervaringen in het boekje delen en maken uit de verhalen een selectie. Alle verhalen komen op deze website te staan.

thumbnail_boek ervaringen.png

Dan de derde stap

In de Week van de Toegankelijkheid, van 3 t/m 8 oktober 2022, kun je met ons mee naar de Tweede Kamer. Daar gaan we het boekje overhandigen aan zoveel mogelijk politici.

 

We zorgen vooraf dat de politici weten van onze komst en van onze missie. Indien mogelijk spreken we in. Binnenkort sturen we weer een uitnodiging rond voor Zoom-gesprekken met specifieke groepen, om de vervolgstappen te bespreken en voor te bereiden.